Rikkert

Door Frank en Rieky M. uit Arnhem:
"In ons gezin hebben wij ruim 2 jaar medisch specialistische verpleegkundige hulp gekregen van de samenwerkende ZZP verpleegkundige waaronder Linda Hendriks.

In ons geval ging het om de zorg voor onze zoon Rikkert nu 5 jaar oud. Hij werd 24 uur per dag thuis beademd middels een tracheacanule. Daarnaast had hij een neusmaagsonde voor voeding en uitgebreide medicatievoorschriften.

Naast Rikkert maakt tweelingzus Marijtje het gezin compleet. Sinds september 2013 is Rikkert eindelijk overal van verlost en gaat het heel goed met hem en ons. Intensieve verpleegkundige zorg thuis is een noodzakelijk kwaad maar gelukkig kan het in Nederland en dan moet je het vooral zo goed mogelijk organiseren.

In onze optiek is dat altijd via een PGB en gebruikmakend van een team van ZZP verpleegkundigen. De voordelen van een ZZP team boven zorg vanuit een instelling zijn naar onze mening de veel grotere betrokkenheid bij het gezin, de kortere lijnen, de flexibiliteit van de zzp’er en het team en de scherpere prijzen waardoor je veel meer zorg kunt inkopen.

Onze lieve verpleegkundigen verzorgen topzorg. Ze zijn stuk voor stuk hoogopgeleid, veelal met IC ervaring en organiseren de zorg thuis op een veilige en plezierige wijze. Met veel aandacht en ondersteuning voor het gewone leven in het gezin. Zoals samen eten, verjaardagen vieren, attenties voor de kids en de handen uit de mouwen als er ergens weer eens wat rommel of een wasje bleef staan."

Yalou

"In 2011 zijn we, nadat onze dochter Yalou een ziekenhuisperiode van 3 maanden heeft doorgemaakt, in contact gekomen met Linda.

Ondanks het informele en gezellige intakegesprek, voelde ik me als moeder nog niet zo op mijn gemak bij het idee dat ik ons huis en ons gezin zou gaan delen met ‘redelijk onbekende mensen’ en zeker niet, omdat ik bang was om de controle over het huishouden te gaan verliezen.

Toch zijn we het avontuur aangegaan en wilden we graag dat Linda voor onze dochter zou gaan zorgen.

In de eerste weken wilden wij als ouders laten zien dat we het erg goed voor elkaar hadden rondom Yalou en in huis. Maar al snel kregen wij in de gaten dat Linda totaal niet bezig was met het reilen en zeilen in huis, maar vooral met de zorg voor Yalou. In ons gezin zijn we snel vertrouwd geraakt met Linda. Linda is naast verpleegkundige in onze ogen, vooral een lieve en zeer kundige vrouw met de beste bedoelingen en zorgen voor ons gezin en voor Yalou.

In de eerste tijd na de ziekenhuisperiode, heeft Linda ons begeleid om de juiste materialen te bestellen en in te zetten voor het verzorgen van de tracheacanule van Yalou en haar beademing. Daarnaast heeft Linda ons ook ondersteund in het gebruiken van gebarentaal en de mogelijkheid voor aanlevering van een zuurstofapparaat voor Yalou. Naast de geplande wekelijkse zorgmomenten is Linda altijd bereid om mee te denken en te komen werken wanneer wij een zorgvraag in de avonduren of weekenden hebben. We hebben Linda zelfs wel eens midden in de nacht uit bed mogen bellen om te komen, vanwege een bezoek aan de huisartsenpost.

Ons gezin is met Linda gegroeid, zeker door het vertrouwen dat ze ons geeft in de zorg voor onze dochter en de positieve reacties die we van Yalou terug krijgen over Linda. Zij is uiteindelijk degene die zich bij Linda op haar gemak voelt en kan genieten van alle activiteiten die ze samen ondernemen.
We hopen dat we Linda nog lang binnen ons gezin mogen verwelkomen."

Yalou

Naoufal

Image

Fae

"Linda is nu al 4 jaar in huis om voor onze dochter Fae te zorgen. Vanaf het begin liep het goed tussen haar en ons gezin. Linda heeft zelf ook een gezin met 3 kinderen, wat ik als een groot voordeel zie. Ze is de drukte gewend, wij hebben ook 3 kinderen en ze ziet wanneer welk kind "hulp" nodig heeft. Ze is er natuurlijk voor Fae, maar het is voor Linda ook geen probleem om soms de jongens op te vangen. We hebben in het begin verschillende verpleegkundige thuis gehad i.v.m. complexe zorgvraag van onze dochter, maar dat werkte voor het hele gezin niet zo. Aangezien Linda erg flexibel is, komt zij al 3 jaar als enige verpleegkundige bij ons thuis en dat brengt ook weer rust met zich mee. Als Linda op Fae komt passen is dat de normaalste zaak van de wereld. Fae weet niet beter en de jongens ook niet, ze zien Linda als een soort tante, zij hebben niet het idee dat Linda bij ons werkt. De relatie is open en wij stellen het erg op prijs dat ze met ons meedenkt of dingen aandraagt vanuit ervaring. Bijvoorbeeld: Zo heeft ze vanuit eigen initiatief een canulebeschermer voor Fae´s canule geregeld, zodat ze toch onder de douche kan. Dit vinden we dan erg leuk. We moeten al veel regelen en het is fijn als dingen uit handen worden genomen. Linda komt gemiddeld 3 keer per week bij ons. Ze gaat met ons dochtertje naar de vroegbehandeling (school), past hele dagen op als wij zelf een keer een dagje uit hebben gepland of moeten werken, gaat mee naar het ziekenhuis en soms gewoon een dag in huis zodat ik zelf thuis dingetjes kan doen. Linda heeft tegelijk met ons gebarentaalcursussen gevolgd om zo ook goede communicatie met Fae op te bouwen. Als Fae in het ziekenhuis ligt komt ze op bezoek, en nee, ze hoeft dan niet te werken...

Waarom ik voel en weet dat Linda bij Fae (en ons gezin) past? Fae vindt het leuk als Linda komt, ze gaat zich al verstoppen als ze de auto aan ziet komen. Ze kruipt lekker tegen Linda aan, zit op schoot en is bovenal zichzelf. Linda gaat leuke dingen met haar doen en is lief voor Fae. Als ze op Fae past en we zijn een hele dag weg, maak ik me totaal geen zorgen, ik weet dat ze in goede handen is en dat ze het leuk heeft."

Sterre

"Linda kwam bij mij en mijn kinderen in huis om ondersteuning te geven aan mijn dochtertje die na een beenmergtransplantatie naar huis mocht. Vanaf 't allereerste moment was er een klik tussen mij en mijn kinderen en Linda. Zij heeft ons 4 weken lang geholpen en ondersteund. Niks was te veel moeite. Ze had overleg met behandelend oncoloog en overleg met dieëtist . Zeker als de sonde 's avonds verstopt zat hoefde ik maar te bellen en ze stond voor ons klaar. Linda heeft veel medische kennis en is een heel zorgzaam persoon. Zelfs toen mijn dochter opnieuw opgenomen werd is Linda er voor ons geweest. Mijn dochtertje is na álle strijd toch overleden en Linda is ook ten tijde van Sterre's laatste dagen en na overlijden een grote steun geweest. Al met al een top vrouw met heel veel kennis en een heel goed hart."

Image